START EVENEMANG KONTAKT
Logga in

Viktigt om nyårskonserten och COVID-19

covid-bevis

Nytt 23 december: Till nyårskonserten säljer vi 500 biljetter. Alla över 18 år måste, enligt Folkhälsomyndighetens restriktioner från 23 december för evenemang med mellan 20 och 500 deltagare, visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation i entrén. Ha biljett, bevis och legitimation redo redan i kön, så blir inpasseringen smidigare.

Vi räknar med, och är ytterst tacksamma för, att alla besökare med förkylningssymtom stannar hemma enligt gällande rekommendationer. Vi har tyvärr inte möjlighet att återlösa köpta biljetter.

Vaccinationsbevis beställs enklast hos eHälsomyndigheten.

29 november 2021

UAK söker sångare

UAK-sångare

Snart börjar höstterminen och därmed också repetitionerna med Uppsala Akademiska Kammarkör. Konsertläget är fortfarande osäkert p.g.a. COVID-19, men vår ambition är att kunna genomföra konserter igen så snart situationen tillåter. Kören söker sångare i alla stämmor, särskilt basar! Fyll gärna i intresseanmälan om du är intresserad av att sjunga med oss.

16 augusti 2021

UAK söker ny ordinarie dirigent

dirigenthänder

Uppsala Akademiska Kammarkör (UAK) bildades 1957 och har sedan starten haft fyra ordinarie dirigenter, som alla satt sin egen prägel på kören: Eric Ericson, Dan-Olof Stenlund, Anders Eby och sedan 1983 Stefan Parkman. Vi söker nu en ny ordinarie dirigent från och med höstterminen 2022, som tillsammans med oss vill skriva nästa kapitel i körens historia.

Vi söker nu dig som, liksom oss, älskar körsången som konstform med dess rika och skiftande uttrycksmöjligheter. Du har en god vana och förmåga att leda drivna amatörkorister, bred repertoarkännedom i historisk och samtida körmusik, teknisk skicklighet att studera in och framföra avancerad körmusik samt vana att arbeta tillsammans med solister och orkestermusiker.

Under våren 2022 kommer en eller två kandidater få möjlighet att leda ett konsertprojekt för en a cappella-konsert med cirka tio veckors instuderingstid.

läs mer (pdf) »

februari 2021

UAK önskar gott nytt år!

exposé över nyårskonserter som varit

Hade detta varit ett vanligt år så hade förberedelserna till nyårskonserten varit i full gång. Generalrepetition med kör, orkester och solister. Ordnande av biljetter, blommor, snittar och bubbel, ljud och ljus och mycket, mycket annat. Allt detta som leder fram till en storslagen musikalisk upplevelse, inramad av den speciella atmosfären i universitetsaulan.

Men 2021 blir det tyvärr inte så. Traditionen gör uppehåll för första gången sedan 1984. Det är inte möjligt att genomföra konserten med de nu gällande riktlinjerna för COVID-19.

Därför önskar vi vår kära publik och medmusiker ett gott nytt år på det här sättet i stället: Sätt på din favoritskiva med UAK på hög volym. Häll upp ett glas bubbel och tänk på framtida konserter! Vi hoppas vi ses snart igen.

Gott nytt år!

30 december 2020

Repetitionerna återupptas & kören rekryterar

Socialt avstånd

Uppsala Akademiska Kammarkör återupptar repetitionsarbetet vilket legat nere sedan COVID-19-pandemins utbrott under våren. För att repetitionerna ska kunna genomföras på ett säkert sätt, görs anpassningar som t ex att repetera i mindre konstellationer. Kören söker även sångare! Fyll gärna i en intresseanmälan om du är intresserad. Vi söker särskilt förstabasar.

31 augusti 2020

UAK hälsar våren välkommen, på avstånd

Uppsala Akademiska Kammarkör samlas på trappan till Universitetshuset för att hälsa våren välkommen. Vi passade också på att skicka en hälsning till vår goda vän Maggie Brooks, som går i pension från sin professorstjänst på Yale-universitetet.

10 maj 2020

Inställda konserter på grund av COVID-19-pandemin

Philharmonie Berlin

Tyvärr måste vi meddela att hela Fredskonsert-projektet både i Berlin och Sverige måste ställas in då mängden restriktioner och osäkerheter nu gör det omöjligt att genomföra projektet. Ambitionen är att genomföra projektet vid ett senare tillfälle, troligen under 2021, och vi ser nu över möjligheterna för detta men beslut i frågan får anstå tills samhällsutvecklingen har hunnit stabilisera sig en aning.

9 april 2020

Sven-David Sandström i vårt minne

Sven-David Sandström

Genom åren har UAK framfört mycket av Sven-David Sandströms musik och har haft den underbara lyckan att få uruppföra ett antal av hans mäktigare körverk: Matthäuspassion, Fürchte dich nicht och Magnificat.

Vi har till och med ett uruppförande kvar! Te Deum under våren 2020.

Här festande tillsammans med körens dåvarande ordförande Pernilla Åsenlöf efter uruppförandet av Magnificat i Stuttgart 2005.

Tack för all musik och inspiration.

10 juli 2019